Missie en visie

Missie van de praktijk

In april 1979 is de praktijk gestart, destijds nog in samenwerking met twee collega’s in een groepspraktijk. Ook toen al was de praktijk gericht op de reguliere patiënt, van jong tot oud met veel aandacht voor goede en hoogwaardige tandheelkunde en alle aandacht voor preventie. Dat is toch de basis voor een goed gebit en een stabiele mondgezondheid. Daarom is er ook altijd een mondhygiëniste, nu aangevuld met preventieassistentes, in de praktijk werkzaam geweest. Vanaf het begin was er ook extra aandacht voor de angstige patiënt en ( kleine ) kinderen.

Visie van de praktijk

Onze praktijk is kleinschalig, met twee behandelkamers, persoonlijk, overzichtelijk en er is een duidelijke taakverdeling. De patiënt kent de medewerkers en wij kennen de patiënt. Binnen de mogelijkheden heeft deze natuurlijk vrije keuze van behandelaar. Wij willen mensen graag helpen hun mondgezondheid te optimaliseren en te waarborgen, dus optimale zorg bieden binnen de mogelijkheden van de patiënt. Samen met hem of haar zoeken wij naar de beste oplossing. Wij zijn een algemene praktijk en bieden complete tandheelkunde. Wij werken samen met o.a. kaakchirurgen, orthodontisten, parodontologen, implantologen en endodontologen.

Een goede onderlinge samenwerking en prima sfeer met regelmatig overleg zien wij als basis voor een goede werksituatie. Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor nascholing, zowel voor de tandartsen als voor de gekwalificeerde assistentes. Daarom is tandarts Goedendorp ook aangesloten bij het KRT (Kwaliteits Register Tandartsen) en al vanaf het begin aangesloten bij IQual (tandartsen studiegroepen).

Er wordt gewerkt volgens de geldende richtlijnen. Tandarts Theo Goedendorp is ook betrokken (geweest ) bij het ontwikkelen van diverse landelijke praktijkrichtlijnen zoals o.a. Mondzorg voor Jeugdigen, Tandtraumata, Radiologie, Patiëntendossier, Verticale en Horizontale Verwijzing,  Second Opinion, LESA medicatieoverdracht en richtlijn Antibioticum profylaxe bij tandheelkundige behandeling van patiënten met een gewrichtsprothese .

Hij is ook moderator en spreker geweest op tandheelkundige congressen . Hij heeft een lezing verzorgd  over tandtraumata voor het Oranje Kruis ( landelijke bijeenkomst voor EHBO opleiders)  en een artikel verzorgd voor hun blad Reddingswezen. Ook is hij tweemaal te gast geweest in het radioprogramma Wekker Wakker van omroep MAX om vragen van luisteraars te beantwoorden en heeft meegewerkt aan bijdragen in o.a. NRC Next, de Volkskrant en de Telegraaf.